Program si reguli Runsilvania Wild Race 2020


Pentru ca editia 2020 va fi una aparte, am pregatit cateva reguli speciale privind masurile de protectie impotriva SARS-CoV-2 (COVID 19) si un program adaptat conditiilor actuale, pentru evenimentul din 15 august:

– Kiturile de concurs se vor distribui in doua etape. Prima, in zilele dinaintea concursului, intr-o locatie in aer liber din Cluj-Napoca (vom anunta din timp locatia si orarul) iar a doua etapa, la centrul de concurs, in aer liber, vineri 14 august si in dimineata cursei. Membrii echipei noastre vor purta masti si manusi de protectie si avem rugamintea ca si participantii sa poarte masti la ridicarea kiturilor.

– Toate produsele din pachetele de concurs vor dezinfectate cu lampi UV-C si cu dezinfectanti de nivel mediu si inalt.

– Ridicarea pachetelor se va face doar pe baza unui act de identitate si odata cu predarea declaratiei de participare, completata si semnata. Aceasta a fost trimisa pe email, odata cu mesajul de confirmare a inregistrarii. In cazul in care ati ratacit declaratia, puteti descarca aici modelul, pe care sa-l completati cu datele personale si numarul de concurs. Numarul de concurs il puteti afla aici, cautand dupa nume.

– Pentru minorii inscrisi in concurs, indiferent de cursa la care participa, este necesara predarea unei declaratii completata de unul din parinti, care poate fi descarcata aici. Atentie! Minorii care nu aduc aceasta declaratie completata, nu vor putea participa la concurs.

– Sedinta tehnica, cu prezentarea traseelor, regulilor de concurs si masurilor speciale de protectie va fi efectuata online, toate informatiile necesare urmand a fi transmise via e-mail si Facebook.

– Sedinta de incalzire comuna nu va avea loc de aceasta data, participantii fiind indemnati sa se pregateasca individual pentru start.

– Inainte de plecarea in cursa, sportivii vor trece printr-un scurt triaj epidemiologic, ocazie cu care vor completa un scurt chestionar si le va fi masurata temperatura prin termoscanare, de catre personalul medical specializat prezent la eveniment. Prevederile legale in vigoare la aceasta data interzic accesul si participarea la activitati persoanelor a caror temperatura depaseste 37,3 °C.
Organizatorii, membrii echipei si voluntari, vor fi testati si ei, in zilele anterioare si in ziua concursului.

– Startul concursului se va da individual, la cateva secunde intre participanti, astfel incat intre acestia sa fie pastrata o distanta fizica de cativa metri.
Vom incepe la ora 10:00, cu Maraton – Semimaraton – Cros, iar participantii vor intra in zona de start, dupa efectuarea triajului epidemiologic, unul cate unul, in ordinea ce va fi stabilita si anuntata din timp, .
Aceleasi reguli se vor aplica si pentru Cursa copiilor, ce va avea startul incepand cu ora 09:00.
Orele de start pot suferi mici modificari, caz in care participantii vor fi anuntati din timp.

– Medaliile de finisher vor fi inmanate la terminarea cursei de catre voluntarii nostri, care vor purta masti si manusi de protectie.

– Festivitatea de premiere se va desfasura cu respectarea distantei recomandate intre toti cei prezenti si vom amenaja podiumul astfel incat distanta fizica sa fie respectata si intre ocupantii acestuia.
Daca situatia o va impune, pentru o eficientizare a masurilor de distantare fizica, prezentarea castigatorilor, felicitarile si aplauzele vor avea loc online, la scurt timp dupa concurs.

– La punctele de alimentare / hidratare de pe traseu si de la Finish, voluntarii vor purta masti si manusi de protectie.
Apa de la punctele de hidratare va fi oferita in pet-uri sigilate, cate unul pentru fiecare participant.
Alimentele pe care le vom oferi la punctele de pe traseu vor fi si ele sigilate si oferite individual.

– La toate punctele de alimentare / hidratare de pe traseu, precum si la centrul de concurs, vom pune la dispozitia participantilor si membrilor echipei de organizare dezinfectanti si containere pentru deseuri – masti si manusi folosite etc

– Partenerul medical al Runsilvania Wild Race 2020 este Dey Security Divizia Medicala. Personalul medical specializat va superviza toate activitatile noastre privind masurile de protectie, dezinfectia produselor si suprafetelor etc si va realiza triajul epidemiologic inainte de start.
Dey Security – Divizia Medicala a desfasurat, voluntar, activitati specifice pe perioada pandemiei, inca de la inceputul acesteia, iar cadrele medicale au o vasta experienta in asigurarea masurilor anti-covid in special si a masurilor medicale cu ocazia evenimentelor, in general.
Impreuna, facem tot posibilul ca evenimentul nostru sa asigure cele mai bune conditii pentru toti cei implicati. Mai mult ca oricand, cel mai important aspect il reprezinta siguranta participantilor.

Lasa un comentariu

(required)

(required)