REGULAMENT

1. ORGANIZARE

. ORGANIZARE
1.1.Runsilvania Wild Race este o competiţie de alergare montană ce se desfăşoară în Masivul Vlădeasa din Munţii Apuseni. Startul şi sosirea au loc in apropierea cabanei Dealul Rasinarului, localitatea Răchiţele, judeţul Cluj.
Runsilvania Wild Race va fi numită în continuare Competiţia.
1.2. Organizatorii Runsilvania Wild Race sunt Asociaţia Runsilvania, Clubul Ecologic Transilvania şi Asociatia Salvamont – Salvaspeo Vladeasa, în parteneriat cu Parcul Natural Apuseni.
Aceştia se numesc în continuare Organizatorul.

2. CARACTERISTICI
2.1. Competiţia se desfăşoară pe trasee care urmează poteci de munte, creste, văi, abrupturi, goluri alpine, drumuri forestiere, poteci de pădure, traversează ape curgătoare, trec prin prin grote şi parcurg pasaje tehnice asigurate cu lanţuri sau corzi fixe, poduri sau scări din lemn. În anumite zone, traseele de concurs conţin porţiuni de drumuri deschise circulaţiei auto; în aceste zone se vor respecta normele de trafic şi conduită reglementate prin lege.
2.2. Având în vedere toate aceste caracteristici, este obligatorie experienţa în domeniul sporturilor montane, iar participarea la secţiunile VLADEASA 45K şi PIETRELE ALBE 30K se recomandă doar sportivilor care au mai alergat la concursuri de trail running.
2.2. Prin înscrierea la oricare dintre secţiunile de concurs ale Competiţiei, se consideră ca înţeles şi acceptat integral prezentul Regulament.

3. PARTICIPARE
3.1. Pot participa toţi iubitorii sportului şi mişcării în natură, care au împlinit vârsta de 18 ani la data concursului şi sunt apţi din punct de vedere medical să sustină acest tip de efort si care s-au inscris online si au achitat contributia de participare.
3.2.Participarea minorilor care au împlinit 16 ani este acceptată la cursele de 30 km sau 11 km, fiind însă condiţionată de acordul scris al unui parinte. Declaratia incluzand acordul parintelui se poate descarca aici apoi se printeaza, se completeaza si se depune la centrul de concurs de catre parintele sau reprezentantul legal al minorului, prezent alaturi de acesta la concurs. 
3.3. Minorii sub 16 ani vor putea concura, pe categorii de vârstă, la Cursa copiilor, pe un traseu special amenajat pentru ei în zona punctului de start. Pentru Cursa copiilor, declaratia incluzand acordul parintelui este trimisa automat pe email, odata cu validarea inscrierii si este completata automat cu numele copilului si numarul de concurs alocat. In cazul in declaratia este ratacita, se poate descarca un exemplar urmand pasii de la pct 3.2.
3.4. Participanţii îşi asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate în care se află. În acest sens, se va completa si semna o declaraţie pe proprie raspundere, care este trimisa automat, pe email, odata cu validarea inscrierii. Aceasta declaratie va depune la centrul de concurs; ridicarea kitului de participare si pornirea in cursa este conditionata de depunerea declaratiei.
3.5.Toţi participanţii sunt obligaţi să respecte regulile competiţiei şi trebuie să urmeze indicaţiile date de Organizator.

4. ÎNSCRIERE
4.1. Înscrierea se face prin completarea formularului online, existent la rubrica Runsilvania Wild Race/Înscrieri, pe site-ul evenimentului – www.runsilvania.ro
Dupa completarea formularului, fiecare participant care finalizeaza toti pasii necesari va primi un e-mail de confirmare a inscrierii. Validarea înscrierilor în Lista participantilor se face automat, odata cu achitarea online (cu cardul) a contributiei de participare.
4.4. Contributia de participare variază în funcţie de cursă, secţiune şi perioada în care se achită. Valoarea contributiei de participare, numarul de locuri si perioada de inregistrari online se gasesc aici
4.5. Înscrierile neconfirmate prin plata contributiei de participare in termenul de 2 zile lucratoare de la inregistrarea online vor fi anulate.
4.6. Schimbarea probei de concurs aleasa ori cedarea înscrierii achitate unui alt sportiv, se pot face până cel târziu la data închiderii înscrierilor online. Modificarile se realizeaza manual, de catre Organizator si se taxeaza cu 30 lei plus diferenta, daca se trece la o cursa cu o contributie de participare mai mare. Solicitarile se trimit la adresa de email inscrieri@runsilvania.ro cel tarziu pana la data inchiderii inregistrarilor online.
4.7. În cazul retragerii din cursă contributia de participare nu va fi înapoiată, dar se poate ceda participarea in conditiile mentionate la pct 4.6.

5. BENEFICII ŞI KITUL DE PARTICIPARE
5.1. Participantii la Competitie vor beneficia de următoarele:

– Kit de participare care include numărul de concurs si tricoul evenimentului (valabil pentru inscrierile validate pana la data limita anuntata de organizator);
– Trasee amenajate, marcate si semnalizate corespunzator; 

– Puncte de revitalizare şi hidratare pe traseu şi la finish;
– Medalie de finisher, oferită tuturor participanţilor care termină cursa în timpul indicat;
– Cronometrare electronică;

– Clasamente generale si pe categorii de varsta;
– Asigurarea asistenţei medicale de urgenta si evacuare;
– Premiere pentru primele 3 locuri la cele trei probe ale Competiţiei, la categoriile Open Masculin si Open Feminin;

– Festivitate de premiere pe categorii de varsta

– Fotografii de pe traseu si din zona de Start / Sosire
– Participare la toate celelalte activităţi ce se vor desfasura în zona de Start/Sosire;
– Slana Party & Concert Folk

6. PROBE / CATEGORII PARTICIPANŢI
6.1. Probele de concurs sunt:

VLADEASA 45k – 2000 m diferenta de nivel

PIETRELE ALBE 30k – 1500 m diferenta de nivel

DEALU RASINARILOR 11k – 500 m diferenta de nivel

CURSA COPIILOR – distante intre 300 m si 3 km

ATENTIE! Traseele prezentate sunt diferite fata de editiile anterioare si pot suferi modificari in ce priveste distanta si diferenta de nivel mentionate mai sus. Organizatorul inca lucreaza la definitivarea acestora, pentru a alege cea mai buna varianta in ce priveste siguranta participantilor, protectia naturii si caracterul specific concursului. Toate eventualele modificari rezultate si forma finala a traseelor vor fi anuntate din timp, iar trackurile postate pe site, la sectiunea Traseu.

6.2. Categoriile de vârsta sunt:
Feminin : Open / 16 – 29 / 30 – 39 / 40 – 49 / + 50 ani
Masculin: Open / 16 – 29 / 30 – 39 / 40 – 49 / + 50 ani
Copii: 3 – 5 ani / 6 – 8 ani / 9 – 12 ani / 13 – 15 ani
La înscrierea pe categorii de vârstă se va considera vârsta împlinită la data concursului.

7. ECHIPAMENT
7.1. Echipament obligatoriu:
– pantofi de alergare cu talpa cu profil montan;
– foita de ploaie / vant;

– numărul de concurs purtat vizibil pe toată durata concursului;

– telefon mobil;

– dispozitiv GPS / aplicatie pe telefon cu harta traseului;

– bidon / recipient pentru apa.

ATENTIE! La punctele de alimentare nu se vor oferi pahare de unica folosinta.

7.2. Echipament recomandat:
– pantaloni lungi sau jambiere / soste lungi pentru cei care alarga in short / fusta;

– folie de supravietuire.
 

8. CRONOMETRAREA
8.1. Cronometrarea se face în sistem electronic,  asigurat de Organizator.
8.2. Căştigatori vor fi declaraţi cei care vor ajunge în cel mai scurt timp la punctul de Sosire după parcurgerea integrală a traseului pentru secţiunea la care participă.
8.3. Parcurgerea traseului se face integral, cu obligativitatea trecerii tuturor punctelor de control.

9. PREMIEREA
Vor fi premiate locurile 1 – 3 Open feminin si masculin la VLADEASA 45K, PIETRELE ALBE 30K si DEALUL RASINARILOR 11K. Se vor acorda premii în bani / sau obiecte.
Organizatorul isi rezerva dreptul de a prezenta si castigatorii probelor pe categorii de varsta, in cadrul festivitatii de premiere si de a oferi acestora diplome / premii.
Se vor premia doar categoriile de pentru care există minim 10 concurenţi. Dacă la o categorie se înscriu mai puţin de 10 concurenţi, aceasta va fi comasată cu categoria precedentă.
Premiile se vor inmana la festivitatea de premiere; ulterior acesteia, premiile nu vor mai putea fi revendicate.

CURSA COPIILOR nu este cronometrata si nu se acorda premii; toti copiii care participa vor fi primii diplome si medalii pentru participare, in cadrul unei festivitati separate, dedicate lor.

10. PUNCTE DE CONTROL / ALIMENTARE / PRIM AJUTOR
Pe parcursul traseelor si la Finish vor fi amenajate puncte de control, de prim-ajutor si de revitalizare . Toate aceste puncte vor fi marcate corespunzător, vor fi vizibile si vor fi prezentate in cadrul sedintei tehnice anterioara plecarii in cursa.

11. DESCALIFICARE / RETRAGERE DIN CURSĂ
11.1. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a descalifica orice participant care nu respectă acest regulament sau într-una din urmatoarele situaţii:
– pierderea numărului de concurs;
– nerespectarea traseului;
– omiterea unuia sau mai multor puncte de control de pe traseu;
– utilizarea unui mijloc de transport în timpul cursei;
– aruncarea gunoiului pe traseu; ambalajele utilizate pot fi lăsate la punctele de control sau la punctele de alimentare;
– lipsa de respect faţă de ceilalţi concurenţi, organizatori, voluntari;
– depăşirea timpului limită anunţat în prealabil de organizatori;

– in alte situatii care perturba buna desfasurare a concursului.
11.2. Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să informeze organizatorii imediat, la start sau la punctele de control. Neanunţarea retragerii din cursă poate demara operaţiuni de căutare şi salvare ale caror consecinţe vor fi suportate de către participantul implicat.

12. SUPORTERI
Este interzis suporterilor şi spectatorilor să însoţească participanţii în cursă. De asemenea, este interzis ajutorul de orice fel din exterior, excepţie făcând punctele de alimentare de unde participanţii pot primi alimente şi băuturi energizante de la suporteri şi spectatori.
Pe durata cursei, fiecare participant trebuie sa-şi ducă singur echipamentul şi îi este interzis să primească ajutor din exterior.
Organizatorul poate penaliza / descalifica participanţii ai căror suporteri nu respectă aceste reguli.

13. SCHIMBARE TRASEU – ANULAREA CURSEI
13.1. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica traseul în orice moment; modificările de traseu vor fi anunţate în prealabil.
13.2. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a anula / amâna cursa în cazuri excepţionale, cu condiţia ca toţi participanţii să fie anunţati în prealabil.
13.3. În cazul unor condiţii meteorologice nefavorabile şi / sau alte condiţii speciale organizatorii îşi rezervă dreptul de a opri cursa sau de a modifica traseele de concurs, precum si programul. 
13.4. În caz de forţă majora: inundaţii, alunecări de teren, dezastre naturale, epidemii, evenimente politice majore etc, organizatorul poate amana sau anula concursul, iar contributiile de participare deja achitate vor fi transferate pentru una dintre urmatoarele doua editii ale evenimentului, la alegerea participantilor.

14. MĂSURI DE SIGURANŢĂ
14.1. Pe parcursul concursului circulaţia rutieră pe drumurile publice nu va fi restricţionată, de aceea pe unele porţiuni de traseu se pot întâlni autovehicule. Participanţii au obligaţia de a respecta regulile de conduită în trafic impuse de lege.
14.2. Pentru urgenţe medicale sau accidentări, vor fi organizate puncte de prim ajutor atât la start, cât şi pe traseu.
14.3. Organizatorul nu îşi asumă responsabilitatea pentru nici un fel de accident sau prejudiciu apărut ca urmare a participării la Competiţie.
14.4. In situatii exceptionale, participantii sunt obligati sa respecte masurile de siguranta / protectie impuse de autoritati si prelucrate de catre organzator.

15. REGLEMENTĂRI FINALE
15.1. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a folosi în nume propriu sau prin cesiune catre partenerii concursului, orice material fotografic, video şi audio cu participanţii la Competiţie din timpul desfasurari concursului (inclusiv de la linia de start / finish şi de la premiere).
15.2. Prin înscrierea la cursă participanţii declară ca sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de catre organizator, astfel încât sa fie păstrate şi prelucrate în scopul desfăşurării Competiţiei.
15.3. Prin înscrierea în Competiţie, se consideră ca înţelese şi acceptate prevederile prezentului Regulament de către fiecare participant în parte.