REGULAMENT

1. ORGANIZARE

. ORGANIZARE
1.1.Runsilvania Wild Race este o competiţie de alergare montană ce se desfăşoară în Masivul Vlădeasa din Munţii Apuseni. Startul şi sosirea au loc la Pensiunea Şuşman, în Poiana Stanciului, localitatea Răchiţele, judeţul Cluj.
Runsilvania Wild Race va fi numită în continuare Competiţia.
1.2. Organizatorii Runsilvania Wild Race sunt Asociaţia Runsilvania şi Clubul Ecolgic Transilvania, în parteneriat cu Parcul Natural Apuseni şi Serviciul Salvamont – Salvaspeo Vladeasa Cluj.
Aceştia se numesc în continuare Organizatorul.

2. CARACTERISTICI
2.1. Competiţia se desfăşoară pe trasee care urmează poteci de munte, creste, văi, abrupturi, goluri alpine, drumuri forestiere, poteci de pădure, traversează ape curgătoare, trec prin prin grote şi parcurg pasaje tehnice asigurate cu lanţuri sau corzi fixe, poduri sau scări din lemn. În anumite zone, traseele de concurs conţin porţiuni de drumuri deschise circulaţiei auto; în aceste zone se vor respecta normele de trafic şi conduită reglementate prin lege.
2.2. Având în vedere toate aceste caracteristici, este obligatorie experienţa în domeniul sporturilor montane, iar participarea la secţiunile Maraton şi Semimaraton se recomandă doar sportivilor care au mai alergat la concursuri de trail running.
2.2. Prin înscrierea la oricare dintre secţiunile de concurs ale Competiţiei, se consideră ca înţelese şi acceptate prezentele recomandări.

3. PARTICIPARE
3.1. Pot participa toţi iubitorii sportului şi mişcării în natură, care au împlinit vârsta de 18 ani la data concursului şi sunt apţi din punct de vedere medical să sustină acest tip de efort.
Participarea minorilor care au împlinit 16 ani este acceptată, fiind însă condiţionată de dovada scrisă a acordului parinţilor, scanată şi trimisă până la data concursului la inscrieri@runsilvania.ro.
Minorii sub 16 ani vor putea concura, pe categorii de vârstă, la Cursa copiilor, pe un traseu special amenajat pentru ei în zona punctului de start.
3.2. Participanţii îşi asumă întreaga responsabilitate pentru starea de sănătate în care se află. În acest sens, se va semna o declaraţie pe proprie raspundere, la validarea încrierii la faţa locului.
Toţi participanţii sunt obligaţi să respecte regulile competiţiei şi trebuie să urmeze indicaţiile date de Organizator.

4. ÎNSCRIERE
4.1. Înscrierea se face prin completarea formularului online, existent la rubrica Wild Race/Înscrieri, pe site-ul evenimentului – www.runsilvania.ro
Dupa completarea formularului, fiecare participant va primi un e-mail de confirmare. Validarea înscrierilor în Lista participantilor se face automat, odata cu achitarea online (cu cardul) a contributiei de participare si poate dura până la 48 ore, in cazul tranzactiilor cu numerar (timp necesar pentru apartitia operatiunilor in extrasul de cont).
4.4. Contributia de participare variază în funcţie de cursă, secţiune şi perioada în care se achită. Detalii despre aceasta se gasesc în pagina fiecărui eveniment în parte la secţiunea Contributie de participare.
4.5. Pentru a facilita operaţiunile privind validarea înscrierii şi actualizarea listei participanţilor, in cazul achitarii prin OP, vă rugăm ca la detaliile plăţii să treceţi urmatoarea specificatie: “NUME / PRENUME – Înscriere RWR”.
În cazul în care se face plata contributiei de participare pentru mai mulţi concurenţi în cadrul aceleiaşi operaţiuni bancare, vă rugăm să ne scrieţi la inscrieri@runsilvania.ro şi să menţionaţi numele persoanei care a efectuat tranzacţia şi numele complete ale tuturor celor pentru care s-a plătit.
4.7. Înscrierile neconfirmate prin plata contributiei de participare in termenul de 2 zile lucratore de la inregistrarea online vor fi anulate.
4.8. Schimbarea probei de concurs aleasa ori cedarea înscrierii achitate unui alt sportiv, se pot face până cel târziu la data închiderii înscrierilor online si se taxeaza cu 25 lei.
4.9. În cazul retragerii din cursă contributia de participare nu va fi înapoiată.

5. BENEFICII ŞI KITUL DE PARTICIPARE
5.1. Urmare a validării înscrierii, toţi participanţii vor beneficia de următoarele:
– Kit de participare care cuprinde numărul de concurs şi cipul de cronometrare;
– Puncte de alimentare şi hidratare pe traseu şi la finish;
– Medalie de finisher, oferită tuturor participanţilor care termină cursa în timpul indicat;
– Cronometrare electronică;
– Asigurarea asistenţei medicale în caz de nevoie, în punctele indicate de organizatori;
– Premiere pentru primele 3 locuri la toate secţiunile Competiţiei, la categoriile Open Masculin si Open Feminin;
– Participare la toate celelalte activităţi ce se vor desfasura în zona de Start/Sosire;
– Slana Party & Concert Folk.

6. SECŢIUNI / CATEGORII PARTICIPANŢI
6.1. Sectiunile de concurs sunt:
Maraton / Semimaraton / Cros / Cursa Copiilor
6.2. Categoriile de vârsta sunt:
Feminin : Open / 16 – 29 / 30 – 39 / 40 – 49 / + 50 ani
Masculin: Open / 16 – 29 / 30 – 39 / 40 – 49 / + 50 ani
Copii: Pe categorii de vârstă
La înscrierea pe categorii de vârstă se va considera vârsta împlinită la data concursului.

7. ECHIPAMENT
7.1. Echipament obligatoriu:
– pantofi de alergare;
– haină de ploaie;
– numărul de concurs purtat vizibil pe toată durata concursului;
7.2. Echipament recomandat:
– pantaloni lungi sau jambiere ;
– bidon cu apă;
– telefon mobil.

8. CRONOMETRAREA
8.1. Cronometrarea se face în sistem electronic, pe baza sistemului de cronometrare asigurat de Organizator.
8.2. Căştigatori vor fi declaraţi cei care vor ajunge în cel mai scurt timp la punctul de Sosire după parcurgerea integrală a traseului pentru secţiunea la care participă.
8.3. Parcurgerea traseului se face integral, cu obligativitatea trecerii tuturor punctelor de control.

9. PREMIEREA
Vor fi premiate locurile 1 – 3 Open feminin si masculin la Maraton, Semimaraton si Cros. Se vor acorda premii în bani / sau obiecte.
Organizatorul isi rezerva dreptul de a prezenta si castigatorii probelor pe categorii de varsta, in cadrul festivitatii de premiere si de a oferi acestora diplome / premii.
Se vor premia doar categoriile pentru care există minim 10 concurenţi. Dacă la o categorie se înscriu mai puţin de 10 concurenţi, aceasta va fi comasată cu categoria precedentă.
Organizatorul nu îşi asumă obligaţia de a trimite premiile nerevendicate la festivitatea de premiere, ulterior acesteia.

10. PUNCTE DE CONTROL / ALIMENTARE / PRIM AJUTOR
Pe parcursul traseului se vor găsi amenajate puncte de control, puncte de prim-ajutor şi puncte de alimentare, iar la Finish un punct de revitalizare. Toate aceste puncte vor fi marcate corespunzător, vor fi vizibile si vor fi prezentate in cadrul sedintei tehnice anterioara plecarii in cursa.

11. DESCALIFICARE / RETRAGERE DIN CURSĂ
11.1. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a descalifica orice participant care nu respectă acest regulament sau într-una din urmatoarele situaţii:
– pierderea numărului de concurs;
– nerespectarea traseului;
– omiterea unuia sau mai multor puncte de control de pe traseu;
– utilizarea unui mijloc de transport în timpul cursei;
– aruncarea gunoiului pe traseu; ambalajele utilizate pot fi lăsate la punctele de control sau la punctele de alimentare;
– lipsa de respect faţă de ceilalţi concurenţi, organizatori, voluntari;
– depăşirea timpului limită anunţat în prealabil de organizatori.
11.2. Orice participant care nu mai poate sau nu mai vrea să continue cursa, indiferent de motiv, trebuie să informeze organizatorii imediat, la start sau la punctele de control. Neanunţarea retragerii din cursă poate demara operaţiuni de căutare şi salvare ale caror consecinţe vor fi suportate de către participantul implicat.

12. SUPORTERI
Este interzis suporterilor şi spectatorilor să însoţească participanţii în cursă. De asemenea, este interzis ajutorul de orice fel din exterior, excepţie făcând punctele de alimentare de unde participanţii pot primi alimente şi băuturi energizante de la suporteri şi spectatori.
Pe durata cursei, fiecare participant trebuie sa-şi ducă singur echipamentul şi îi este interzis să primească ajutor din exterior.
Organizatorul poate penaliza / descalifica participanţii ai căror suporteri nu respectă aceste reguli.

13. SCHIMBARE TRASEU – ANULAREA CURSEI
13.1. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica traseul în orice moment; modificările de traseu vor fi anunţate în prealabil.
13.2. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a anula / amâna cursa în cazuri excepţionale, cu condiţia ca toţi participanţii să fie anunţati în prealabil.
13.3. În cazul unor condiţii meteorologice nefavorabile şi / sau alte condiţii speciale organizatorii îşi rezervă dreptul de a opri cursa sau de a modifica bariera orară.
13.4. În caz de forţă majora: inundaţii, alunecări de teren, dezastre naturale, epidemii, evenimente politice majore etc, organizatorul poate amana sau anula concursul, iar contributiile de participare deja achitate vor fi transferate pentru una dintre urmatoarele doua editii ale evenimentului, la alegerea participantilor.

14. MĂSURI DE SIGURANŢĂ
14.1. Pe parcursul concursului circulaţia rutieră pe drumurile publice nu va fi restricţionată, de aceea pe unele porţiuni de traseu se pot întâlni autovehicule. Participanţii au obligaţia de a respecta regulile de conduită în trafic impuse de lege.
14.2. Pentru urgenţe medicale sau accidentări, vor fi organizate puncte de prim ajutor atât la start, cât şi pe traseu.
14.3. Organizatorul nu îşi asumă responsabilitatea pentru nici un fel de accident sau prejudiciu apărut ca urmare a participării la Competiţie.
14.4. In situatii exceptionale, participantii sunt obligati sa respecte masurile de siguranta / protectie impuse de autoritati si prelucrate de catre organzator.

15. REGLEMENTĂRI FINALE
15.1. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a folosi în nume propriu sau prin cesiune catre partenerii concursului, orice material fotografic, video şi audio cu participanţii la Competiţie din timpul desfasurari concursului (inclusiv de la linia de start / finish şi de la premiere).
15.2. Prin înscrierea la cursă participanţii declară ca sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de catre organizator, astfel încât sa fie păstrate şi prelucrate în scopul desfăşurării Competiţiei.
15.3. Prin înscrierea în Competiţie, se consideră ca înţelese şi acceptate prevederile prezentului regulament de către fiecare participant în parte.