Descriere trasee concurs

Vladeasa 45K

Descarca GPX
Descarca KML

 

Lungime: 45 km

Diferenta de nivel: 2000m

Puncte revitalizare:

 1. Valea Podurilor / sub Nimaiasa – km 8
 2. Pietrele Albe – km 18
 3. Vf Vladeasa – km21 (hidratare)
 4. Refugiul Salvamont cota 1400 – km 24
 5. Pietrele Albe – km 30
 6. Iesirea din Traseul Grotelor – km 35
 7. Dealu Rasinarilor – km 40 (hidratare)

Startul si sosirea vor avea loc pe pasunea din fata Cabanei Dealul Rasinarului. De la start se urca in varful Dealului Rasinarilor si se ramane la altitudine, urmarind drumul forestier ce trece pe langa Piatra Arsa, pe Vf. Nimaiasa, apoi traseul este común cu magistrala banda albastra (traseu turistic), pana la Pietrele Albe.

De aici se urca in creasta Vladesei, pe varful Vladeasa, apoi pe varful secundar si se coboara pe langa stalpii de teleschi pana la Refugiul Salvamont Vladeasa. In continuare, traseul merge pe Drumul Rogojeanului pana ajunge din nou la Pietrele Albe, parcurge creasta Pietrelor Albe, coboara in Valea Seaca apoi urmeaza Valea Stanciului pana deasupra Cascadei Valul Miresei.

De aici se urca pe versantul Pesterii lui Susman, urmarind Traseul Grotelor. Aceasta portiune presupune un efort vertical consistent, cu pasaje abrupte aigurate cu lanturi si cabluri, cu trecere prin mica pestera, unde intrarea se face in alergare, iar iesirea taras pe burta.

Odata ajuns in varful versantului, traseul coboara pentru o scurta bucata in Valea Arsa, apoi urca in Dealul Rasinarilor, de unde coboara catre Finsh.

Creasta Pietrelor Albe si urcarea pe Traseul Grotelor vor fi asigurate cu corzi / mana curenta.

 

Pietrele Albe 30K

Descarca GPX
Descarca KML

 

Lungime: 30 km

Diferenta de nivel: 1500 m

Puncte de revitalizare:

 1. Valea Podurilor / sub Nimaiasa – km 8
 2. Pietrele Albe – km 15
 3. Iesirea din Traseul Grotelor – km 22
 4. Dealu Rasinarilor – km 26 (hidratare)

Startul si sosirea au loc pe pasunea din fata Cabanei Dealul Rasinarului, de unde traseul urca in varful Dealului Rasinarilor, apoi ramane la altitudine, urmarind drumul forestier care trece pe langa Piatra Arsa, coborand apoi pe Valea Podurilor, pana in Valea Stanciului, pe care o urmareste in urcare pana la fosta mina.

De aici urca pe Faget (Boaica) pana la Pietrele Albe, parcurge creasta acestora, coboara in Valea Seaca si tine drumul din Valea Stanciului in coborare pana deasupra Cascadei Valul Miresei.

In continuare, urca pe versantul Pesterii lui Susman, urmarind Traseul Grotelor. Aceasta portiune presupune un efort vertical consistent, cu pasaje abrupte aigurate cu lanturi si cabluri, cu trecere prin mica pestera, unde intrarea se face in alergare, iar iesirea taras pe burta.

Odata ajuns in varful versantului, traseul coboara pentru o scurta bucata in Valea Arsa, apoi urca in Dealul Rasinarilor, de unde coboara catre Finsh.

Creasta Pietrelor Albe si urcarea pe Traseul Grotelor vor fi asigurate cu corzi / mana curenta.

 

Dealul Rasinarilor 11K

Descarca GPX
Descarca KML

 

Lungime: 11 km

Diferenta de nivel: 500 m

Punct de revitalizare: sub Cuciulata – km 5

Startul este pe pasunea din fata Cabanei Dealul Rasinarului, de unde traseul urca in varful Dealului Rasinarilor, apoi urmareste drumul forestier pe toata creasta dealului, pana sub Vf Cuciulata. In continuare, traseul duce in urcare pana la punctul de belvedere catre Piatra Arsa, Varful Vladeasa si Pietrele Albe, apoi intra din nou in padure si in scurt timp reintra pe drumul forestier parcurs in prima parte si care duce inapoi la punctul de Start / Sosire.

 

Cursa Copiilor

Traseele pentru copii vor fi amenajate in zona centrului de concurs, langa Cabana Dealul Rasinarului si vor avea lungimi diferite, in functie de categoria de varsta a copiilor. 

Parintii vor putea alege, in functie de pregatirea fizica si de rezistenta copiilor, ca acestia sa alerge pe un traseu cu distante mai lungi sau mai scurte decat cele prezentate. 

3 -5 ani – 300 m

6 -8 ani – 1000 m

9 -12 ani – 1500 m

13 – 15 ani – 3000 m